Seminar za animatore 2018.

DSC_0531

Proteklog vikenda, od 9. do 11. studenog , na Bogodolu, održan je seminar za animatore, pod geslom „ I da ne živimo više sebi već Njemu koji za nas umrije i uskrsnu. „. Na seminaru je sudjelovalo 22 naših animatora.

Prvu večer seminara, animatori su imali priliku čuti predavanje naše framašice Ane Galić, koja je govorila upravo o geslu ovog seminara i vrijednosti framaškog poziva i života te obogatila animatore savjetima i poticajnim riječima. Večer je završila u razgovoru i molitvi.

Sljedećeg dana održane su radionice gdje su animatori obrađivali poglavlje „Vječnog zaljubljenika“ i imali priliku međusobno razmijeniti mišljenja o svetom Franji, njegovoj svetosti, framaškom pozivu i životu kao i tome kako se framaštvo odražava na sve sfere našeg života.

Osim toga, animatori su slušali i predavanje fra Slavena Brekala koji se osvrnuo na sam rad animatora, tehnike i metode kojima mogu biti što bolji i uspješniji u tome. Ukazao je na važnost Evanđelja na kojem se trebaju temeljiti susreti koje osmišljavaju animatori kao i na važnost komunikacije među animatorima.

Nakon predavanja, uslijedila je radionica u kojoj su animatori, podijeljeni u grupe, osmišljavali susrete koristeći se novim znanjima i tehnikama. Ostatak dana prošao je u druženju, molitvi, društvenim igrama i smijehu.

Posljednjeg dana seminara, nakon zajedničke molitve, uslijedio je razgovor mlađih animatora i njihovih mentora. Zatim je predavanje održao i naš duhovni asistent, fra Robert Kavelj, a seminar je završen plenumom. Hvala svima koji su omogućili da se ovaj seminar održi, a nama preostaje da sve naučeno prenesemo u bratstvo i primijenimo u životu.

 

Frama MostarDSC_0532

Top