Prihvati Božji izazov, reci : „Evo me!“

20120622-IMG_9891_640

Dragi moj čitatelju, evo me kako se obraćam tebi – ne nekome drugom, nego baš tebi, koji ovo čitaš. Možda mi ne vjeruješ, ali s razlogom si krenuo čitati moju poruku..Nikad se ništa ne događa bez razloga – zapamti to! Sve ima svoj smisao i svoj konačni cilj u Božjem planu! Pa nisi li možda  pomislio kako imaš pametnijeg posla nego li iščitavati nečije riječi, nečija promišljanja? Nije li ti palo napamet da bi sad mogao raditi tisuću drugih stvari , ali  ne – ti si upravo tu gdje jesi i čitaš? Ne znam, možda se tebi to nije vrtjelo po glavi, ali vjeruj mi, ja sam pomislila kako sam u ovomu trenutku mogla otići u šetnjicu, kako sam u ovom trenutku mogla spremiti nered od sobe, što ga zovem „džunglom“, mogla sam pročitati koju dobru knjigu ili pogledati koji dobar film, ali gle – baš sada sjedim za stolom i tebi pišem, tebi koji ovo čitaš! Pišem ti jer ne mogu više šutjeti. Ljubav se ne može ušutkati. Možeš je ponekad ignorirati, pravit se da te „briga“, ali kad tad Ljubav će te nadvladati.. Mnogi su se pokušali boriti protiv nje, ali ne možeš ti nju mrziti koliko ona tebe može voljeti! Zvuči smješno, zar ne? O kakvoj li ja to Ljubavi pričam? Znam da zvuči čudno, nestvarno, možda čak i suludo, ali Ljubav od mene zahtjeva da se obratim tebi, dragi čitatelju – da baš tebi kažem da te Ljubav zove, da si joj potreban! A dobro i sam znaš da si i ti potreban nje, možda čak više nego ona tebe!

Prorok Izaija piše: „Tad čuh glas Gospodnji: ‘Koga da pošaljem?’ i ja rekoh: ‘Evo me, mene pošalji!’“ Evo me kako ti svjedočim da Ljubav ljubi te! Eh ta Ljubav! Pet slova, jedna riječ i jedna istina: Bog je Ljubav! Ona te traži i kad te ne pronalazi. Ona je oduvijek i zauvijek! Nju ne zanima koliko si puta pao, (po)griješio ili pak lutao ispraznim putovima. Nju ne zanima to što si žudio za ispraznostima koje su vas sve više razdvajale, što si svoje srce zatvarao, a druga srca ranjavao. Nju ne zanima što si činio i koliko si nepravedan, bezobrazan bio. Ona zna da ti vrijediš puno više od toga, zna da vrijediš puno više od svojih padova i svojih grijeha, jer da nije tako davno bi odustala od tebe. A gle, Ljubav nikad ne odustaje! Zove te i kad se ne odazivaš, tu je i kad ti nisi s njom! I evo sada stoji na vratima tvoga srca i kuca. Da li ćeš joj otvoriti svoje srce? Da li ćeš joj dopustiti da te dotakne, oživi? Gle, znam da katkad misliš da nisi dostojan te ljubavi, na kraju krajeva – nitko nije! Ali stvoreni smo za Ljubav!! Jer ako nismo stvoreni za nju, zašto smo onda uopće stvoreni? Zar se može živjeti bez ljubavi? Pokušaj. I vidjet ćeš da ne ide. Sve se vrti oko te riječi“ ljubav“: sve moje i tvoje misli, svi naši postupci, sve naše odluke. Ta nepromjenjiva Ljubav sve mijenja! Zato zar je važno što nisi uspio? Zar je važno što si griješio i što nisi bio savršen? Ostavi prošlost iza sebe! Ljubav može promijeniti tebe, tvoj život i učiniti ga ljepšim! Ostavi sve što ti se dogodilo, sve što te razdvajalo od ljubavi! Zaljubi se u Ljubav! Jer ona te ljubi! I kad hodaš, i kad sjediš, i kad spavaš i kad bježiš, i kad si uspio i kad si izgubio, i kad si pao i kad sebe voljet nisi znao – Ljubav te ljubila i ljubi i ljubit će! Ona ne zna drukčije djelovati nego ljubiti! I stoga, treba te, treba tvoje srce. Bez tebe ljubav ne može. Ovaj put nemoj ignorirati njezin poziv, nemoj zatvoriti svoje srce! Prihvati izazov Ljubavi, reci „Evo me, mene pošalji!“ Znaj, da samo hrabri umiju ljubiti. Ti nisi kukavica, zato budi hrabar: ljubi! Nemoj čekati da ti prvi budeš ljubljen, nego budi onaj koji će prvi ljubiti i širiti ljubav! Iskorjeni mržnju iz svojeg srca. Tamo gdje vlada Ljubav, nema mjesta mržnji. Ne budi mlakonja! Već danas se odluči za Ljubav! Ta i sam znaš da te ona čini sretnim. Stvoren si za sreću, a „sreća nije u nama ni izvan nas, sreća je samo u Bogu, koji je Ljubav“, a kada pronađeš Ljubav i dopustiš joj da zavlada tvojim srcem – sreća će biti posvuda!

Zato, već danas čini da Ljubav bude ljubljena. Ne boj se! Otvori joj širom vrata svojega srca! „U ljubavi straha nema, jer savršena Ljubav izgoni strah!“ Sklopi ruke u molitvu i kaži:

Evo me, Bože,kako dolazim u tvoj zagrljaj. Molim te, da vratiš ljubav u moje srce, neka ga ona cijelog obuzme, kako bih mogao ljubiti Tebe i u Tebi sve drugo! Gospodine, želim tebe koji si Ljubav u svojem životu! Ne samo u ovom trenutku, nego sada i zauvijek. Ne molim te da budem ljubljen, nego da ja ljubim Tebe i druge – što više mogu! Zato molim te preobrazi moje srce svojom ljubavlju i ispuni ga čežnjom za Tobom, da ne čeznem više za ispraznim i prolaznim stvarima, što su u vječnosti bezvrijedne, nego me nauči ljubiti, kako bi tvoja Ljubav zablistala u meni! Učini me svjedokom svoje ljubavi! Amen.

 


Ivana Rako / Frama Mostar

www.frama-mostar.ba

Top