Održane Žive jaslice

10014931_559940187494070_8980324996484962165_o

Potaknuti djelovanjem našeg serafskog oca svetoga Franje, koji je prvi uprizorio žive jaslice, Frama Mostar već petu godinu zaredom našem gradu za Badnjak daruje ‘Žive jaslice’. Kao i svake godine, jaslice su se održale na Trgu Hrvatskih Velikana ( Rondou), s početkom u 19:30.

Na ovaj način željeli smo našim sugrađanima osvijestiti pravi smisao Božića, da se u masi konzumerizma usmjerimo prema onom vječnom Svijetlu, da u svome srcu napravimo mjesto za novorođenog Spasitelja, te obasjani Njegovom svijetlošću nastavimo dalje.

Sama predstava, koju je priredila naša dramska sekcija, trajala je pola sata. Nakon toga brojni posjetitelji su imali priliku uslikati se s Josipom, Marijom i malim Isusom te s brojnim životinjama koje smo uspjeli dovesti. Također smo imali priliku uživati u glazbi HKUD-a Rodoč i našeg mostarskog pjevača Ive Jurića te u kuhanom vinu i brojnim slasticama za koje su se pobrinuli naši framaši.

Željeli bismo se zahvaliti svima Vama koji ste bili s nama, našim framašima koji su svoje vrijeme uložili da bi ovo ispalo ovako dobro, HKUD-u Rodoč, koji su tu s nama svake godine i Ivi Juriću, koji je po tko zna koji put izašao nama u susret.

www.frama-mostar.ba

Top