Održan XXI. Framafest

phpThumb_cache_nedjelja.ba__srcb47de2ed698aec10793cfefb3cd7cac8_par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378_dat1540741799

Ovogodišnji Framafest održan je 27. listopada u Sarajevu, pod geslom „Pjevajte mu, svirajte mu, propovijedajte sva njegova čudesa!“ (1. Ljet 16,9).

Ovogodišnji Framafest okupio je oko 1 150 framaša, iz 43 mjesna bratstva Bosne i Hercegovine, no među njima našla su se i bratstva s područja Hrvatske i Albanije.

Okupljanje franjevačke mladeži započelo je na Bistriku, u crkvi Sv. Ante Padovanskog gdje je slavljeno i euharistijsko slavlje, koje je predvodio fra Josip Jukić, duhovni asistent Frame Kreševo u koncelebraciji s ostalim duhovnim asistentima. Fra Josip se u svojoj homiliji osvrnuo na život sv. Franje, te istaknuo kako je on Krista pronašao u malenima i potlačenim, kako se radovao svemu. Poticao je framaše da žive i dijele svoju franjevačku radost, kako kroz njihove nastupe na Framafestu, tako i u njihovim župama nakon povratka.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem animirala je grupa RiM, iz Zagreba. Po završetku sv. mise, okupljenim framašima obratio se fra Domagoj Šimić, nacionalni duhovni asistent Frame BiH, nakon čega je uslijedila pauza do natjecateljskog dijela, koji se održao u Bosanskom kulturnom centru.

Program u BKC-u, kojeg su vodili Marija Trogrlić i Dinko Periša, započeo je prošlogodišnjom pobjedničkom pjesmom Frame Livno Pjevam ti Bože, a nakon toga Ana Ivković, framašica iz Livna otpjevala je i himnu franjevačke mladeži Pođimo zajedno uz podršku okupljenih framaša, poslije čega je uslijedio natjecateljski dio.

Na ovogodišnjem Framafestu nastupilo je 19 Frama, a o najboljim odlučivao je tročlani žiri, u sastavu: Monika Miličević, Ivana Šaravanja i fra Josip Mihael Matijanić.

Framaši su imali priliku uživati u izvedbama Frama, kako pjevačkim, tako i scenskim. Dok je žiri računao, vijećao, zaključivao, framaše je ponovno animirala grupa RiM, uz svima poznate stihove duhovne glazbe.

akon revijalnog dijela, došao je i trenutak odluke. Nagradu za najbolji tekst osvojila je Frama Okučani s pjesmom Dar vjere; nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je Frama Međugorje. Zbor Frama Grada Zagreba s pjesmom Neprocjenjiv osvojio je nagradu za III. mjesto, nagradu za II. mjesto s pjesmom Jači si od svih, osvojila je Frama Posušje, a I. mjesto osvojila je Frama Međugorje s pjesmom Bog nas ljubi. Po završetku proglašenja, okupljeni su imali priliku još jednom čuti pobjedničku pjesmu.

Top