Nedostatak ili prednost?

judogi-ceinture-judo-323

Bio jednom jedan student koji je u prometnoj nesreći izgubio lijevu ruku. Od malena je htio trenirati judo, prije nesreće svi su mu govorili da je prerano još, a poslije nesreće su ga tek počeli uvjeravati da nema šanse.

No, on je imao volju, otišao je do trenera i pitao ga može li trenirati. Trener mu je rekao da može, ali da mora raditi sve kako on kaže. Student je kako bi ispunio svoju životnu želju naravno pristao. Trener mu je rekao da jedan potez trenira sve dok mu on ne kaže da je dosta. Prolazili su dani, tjedni pa i mjeseci i nakon šest mjeseci trener ga prijavi na turnir. Student sav zbunjen upita kako on može ići na turnir kad ne zna osnove, poteze, sve što zna je taj jedan potez. Turnir je započeo, a kako su runde prolazile, prolazio je i student dalje. Osvojivši čitav turnir, na povratku kući upitao je trenera kako mu je to uspjelo.

Trener mu odgovori: “Pobijedio si iz dva razloga. Prvi razlog je taj što si trenirao taj potez pa skoro do savršenstva, ostali su ga poznavali, ali ti si znao taj potez u dušu. Drugi razlog je taj što je jedini način da se netko obrani od tog poteza da uhvati protivnika za lijevu ruku.”

Ovaj student je primjer u kojem vidimo da neke stvari za koje mislimo da su naši nedostatci, mogu biti naše prednost u određenim situacijama.

www.frama-mostar.ba

Top