Hej, Framice

WhatsApp Image 2018-08-20 at 12.41.06

Hej Framice,

Znaš što? Razmišljajući o tebi u ovom razdoblju u kojem smo bile udaljene,  shvatila sam da ti nisam rekla par stvari koje možda želiš čuti. Znaš, onih 5 godina koje sam provela pod tvojim okriljem punim ljubavi nije mi lako zaboraviti. Znaš i sama, ili možda ne… koliko si mi puta bila utjeha, zagrljaj? Koliko si  mi puta pružila ruku kada sam bila na dnu sebe? Koliko si puta bila bijeg od stvarnosti, ali i povratak   u realnost? Koliko si puta bila glas razuma i istine? Koliko si mi pomogla da zavolim sebe i druge, da učim ljubiti i biti ljubljena? Koliko…

A ja? Koliko sam ti puta u ovom vremenu dok smo se držale skupa,  moja Frama i ja, ja i moja Frama, rekla HVALA?
Hvala ti Framice moja, sada kada je vrijeme da zatvorim jedno od najljepših poglavlja svog života. Sada kada je vrijeme da se otisnem od obale i krenem dalje. Hvala. Hvala što si bila tu kada drugi nisu mogli, nisu htjeli. Hvala što si me učila da brazdam duboko kako bih zahvatila i one ispod. Hvala ti što si mi dala prijatelje, one prave, one istinske, a posebice M i B,  jer da tebe nema ne znam kojom bih stazom krenula. Hvala što si me naučila što je sreća, hvala što si mi pomogla da spoznam da smo svi jednako vrijedni jer smo Njegova djeca. Hvala za sve što ne znam izreći, ni sročiti,  ni napisati, ali hvala što si mi utorak u 20h učinila najiščekivanijim u tjednu. Hvala ti na putovanjima, na druženju, na zajedništvu. A najviše hvala što si bila tu, jesi i bit ćeš. Jer Frama – to ste vi.
I dragi moji, oprostite što često nisam bila dobra pastirica, animatorica, framašica, ali vam hvala  što ste me prihvatili i takvu. Hvala što ste bili tu kad su drugi nisu, hvala što ste zagrljajem i / ili lijepom riječi uljepšavali moje dane. Hvala za __(dodajte sami)___.
I ulažite sebe u Framu, ne dajte je i ne dajte se. Najlakše je odustati, reći zašto baš ja, ne da mi se i neću. Ima nas 200. Ima, ali hajde budi primjer onako kako si obećao/la. Jer možeš . Jer si odabran. Jer nisi bezveze tu. Da, baš ti i baš tu.
I da znate, ne slažem se ni ja s onom da ti Frama vrati pet puta više nego što ti uložiš u nju. Frama je puno više od tih pet puta, pa možda i u milijun puta više,  jer osjećaj da vrijediš i da si prihvaćen upravo i baš takav kakav jesi nema cijenu.

Volim te Framo Mostar, i volim vas Frama Mostar.
Tvoja i vaša,
Lorena

Top