Duhovna obnova u Međugorju (Ef 4, 1)

Od 8. do 10. svibnja 2015. godine u Međugorju je održana duhovna obnova našeg bratstva. Cilj duhovne obnove je priprema za nadolazeća primanja i obećanja bratstva i produbljivanje smisla poziva kako bi se odvažno usudili reći Evo me.

U petak, u poslijepodnevnim satima, obnova je započela krunicom, sv. misom i ispovijedi. Nakon toga, uputili smo se u dvorac gdje su se uz vrlo ljubazno gostoprimstvo, udobno smjestili.  Večer je bila predviđena za molitvu u obliku meditacije, a poslije toga imali smo priliku bolje se međusobno upoznati uz mnoštvo društvenih igara.

U subotu, nakon jutarnje molitve, duhovni asistent fra Antonio Šakota imao je predavanje na temu koja je ujedno i geslo duhovne obnove “Živite dostojno poziva kojim ste pozvani!” (Ef 4, 1). Naglasio je tri opasnosti za bratsvo: podjela, prisvajanje služba i iskrivljena naučavanja te pozvao na jedinstvo koje je ostvarivo ulaskom u novi život s Kristom. „Radujte se novim životima! Ne bojte se svjetla! Bojte se zamračenosti uma! Ne bojte se jedni drugih; bojte se samodostatnosti“, rekao je fra Antonio.

Poslije toga, uslijedilo je penjanje na Podbrdo gdje je svatko imao pola sata za promišljanje o sebi, svom odnosu s Bogom i svom pozivu. U popodnevnim satima, bio je rad po grupama kojem je tema bila samosvijest gdje smo produbljivali znanje o sebi te došli do zaključka da se druge može istinski voljeti tek kad upoznamo sebe. Večer je bila rezrvirana za krunicu,  sv. misu i klanjanje.

U nedjelju, još prije izlaska sunca, krenuli smo na Križevac. Iako je put bio jako iscpran, svaki framaš s molitvom krunice uspio se popeti.  Duhvno obnovu završili smo sv. misom u Majčinom selu gdje smo održali i završni plenum u kojem smo iznijeli svoje dojmove o provedenom vikendu. Priprema za najvažniji dan, primanja i obećanja, nije mogla bolje početi. Nadamo se da će svi framaši hrabro prihvatiti svoj poziv, živeći Radosnu vijest po uzoru na sv. Franju.

Fotogaleriju možete pogledati na našoj službenoj Facebook stranici.

www.frama-mostar.ba

 

 

 

Top