Duhovna obnova Frame Mostar

DSC_0726

Od 6.- 8. svibnja 2016. godine, u Međugorju naše bratstvo je održalo duhovnu obnovu pod geslom ‘… I pozove koje sam htjede. I dođoše k njemu. (Mk 3, 13)’. Cilj obnove je bio priprema za nadolazeća Primanja i Obećanja, te produbljivanje smisla poziva.

U petak, u poslijepodnevnim satima obnova je započeta krunicom, sv. Ispovijedi i sv. Misom. Nakon toga, prisustvovali smo predavanju pater Ike Mandurića, koji je pričao o vrijednosti i mogućnosti svakog čovjeka. Po završetku predavanja, uputili smo se u dvorac. Večer je bila predviđena za molitvu časoslova, a poslije toga druženje uz mnoštvo igara.

U subotu, nakon jutarnje molitve, uputili smo se na Podbrdo, gdje je svatko dobio priliku za produbljivanje svog poziva te produbljivanje svog odnosa s Bogom. Nakon Podbrda, uslijedilo je predavanje područnog i nacionalnog duhovnog asistenta fra Slavena Brekala, koji je prikazao put Isusovih učenika. Kroz biblijske likove prikazao važnost produbljivanja poziva, te nas je u isto vrijeme potaknuo na promišljanje o našim sličnostima s Petrom i ostalim apostolima. U poslijepodnevnim satima, uslijedio je rad po grupama, čija je tema bila jednaka kao i geslo ove duhovne obnove. Posebno smo se osvrnuli na riječi: poziv, molitva i bratstvo. Večer je bila rezervirana za krunicu, sv. Misu, klanjanje, te druženje i proslavu rođendana našeg framaša!

U nedjelju, prije izlaska sunca, Križevac nas je nestrpljivo čekao. Okrijepljeni molitvom, radosno smo se vratili u dvorac. Duhovnu obnovu smo završili sv. Misom u Majčinom selu, te svjedočanstvom dvojice članova udruge Milosrdni Otac. Zatim smo se oprostili od naših domaćina, kojima se ovim putem zahvaljujemo, te se uputili prema našem Mostaru.

Priprema za najvažniji dan svakog framaša, nije mogao bolje početi. Nadamo se da će svi odvažno i hrabro reći “Evo me”, živeći Radosni vijest po uzoru na sv. Franju!

Fotogaleriju možete pogledati na službenoj Facebook stranici.

www.frama-mostar.ba

Top