Duhovna obnova Frame Mostar

DSC_2195

Od 4.-6. svibnja 2018. godine, naše je bratstvo održalo duhovnu obnovu pod geslom: ” Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite (…)” (Iv 15, 9-17). Cilj duhovne obnove je prije svega bila što bolja priprema za nadolazeća Primanja i Obećanja u našem bratstvu.

U petak, u poslijepodnevnim satima, pristigavši u Međugorje duhovnu obnovu smo započeli krunicom, sv. ispovijedi i sv. Misom.  Nakon toga smo se uputili u dvorac i večer nastavili s uvodnim predavanjem našeg mjesnog i područnog duhovnog asistenta fra Antonija Šakote, a potom je uslijedila molitva i druženje. Spriječeni vremenskim neprilikama nismo uspjeli posjetiti Podbrdo.

U subotu nakon jutarnje molitve i okrijepe, dan smo nastavili uz predavanje područnih vijećnica, Ivane Milićević, Magdalene Muse i Monike Brzice. Predavanja i rad po skupinama odvijali su se prema stupnju formacije gdje su predavačice nastojale naglasiti važnost našeg poziva i njegovu snagu.  Zatim smo imali priliku čuti svjedočanstvo naših domaćina, Patricka i Nancy o snazi vjere, poniznosti i služenja. U popodnevnim satima čuli smo predavanje fra Ivana Penavića koji je govorio o važnosti ispunjenja poziva i življenja onoga što obećajemo pred Bogom. Potom je uslijedila krunica, sveta misa i klanjanje u crkvi sv. Jakova. Večer smo nastavili uz druženje, pjesmu, igre i doček rođendana naše framašice.

Unatoč velikoj želji, ni u nedjelju jutro nismo uspjeli otići na Križevac zbog vremenskih neprilika. Nedjelja je započela molitvom, te smo se nakon doručka, uputili u Majčino selo gdje je smo imali priliku za osobnu molitvu te razmatranje čitanja i evanđelja. Nakon svete mise i zahvale našim domaćinima uputili smo se u Mostar.

 

Top