Dar vjere

bigchurch-1080x720

U životu često nailazimo na razne izazove, dobivamo različite zadatke i ponekad nam se čini teško ostvariti ih, što zbog stvarne nesposobnosti da učinimo nešto dobro, što zbog straha i nepovjerenja u same sebe, ali posebno i zbog našeg nepovjerenja u Boga. Tada se ne sjetimo  da je On veći od nas i od svih naših poteškoća i zadataka. Ne sjetimo se da uz Njegovu pomoć možemo sve. Ne sjetimo da se On brine za nas i iz nekog Njemu poznatog razloga želi da se to dogodi upravo u našem životu.

 

Jedna od tih stvari koje se se „dogodile“ u mom životu jest da sam postala kršćanka. Kako? Zašto? Zašto baš ja? Neki razlog sigurno ima. Vjerojatno taj što me Bog beskrajno voli i želi mi dati sve najbolje. To je sigurno, ali znači li to onda da one koji nisu kršćani ne voli i odbacuje? Nipošto, to nije moguće jer je Bog ljubav, živio je i umro da spasi cijeli svijet, a ne samo mene. Ako je On Ljubav, kako onda ne daje svima dar vjere nego samo odabranima? E, mislim da je tu zadatak na nama, na tebi i meni. Dar vjere nije nam dan samo da bismo mi u njemu uživali i osigurali si lijepo mjesto u vječnosti. S tim darom treba raditi, treba ga kao i sve druge darove koristiti da ne bi propao. Jer što koristi lijep glas onome koji ne pjeva ili dar crtanja onome koji ne crta? Tako i naša vjera, što nam koristi ako je ne svjedočimo drugima i ne živimo po njoj? Vjera je Božji dar nama, a naše življenje po vjeri je naš dar Bogu, a time i ljudima. Ljudi trebaju našu vjeru, našu potpunu predanost Bogu. Vjera nije dar koji se dobije rođenjem, već ju je moguće dobiti tijekom cijelog života. Bog hoće da upravo ti i ja budemo osobe preko kojih će netko dobiti vjeru, upoznati živoga Boga i početi živjeti za Njega.

Što čekamo? Odvažimo se i budimo kršćani.

A što to znači? Upoznajmo Isusa čitajući evanđelje i nasljedujmo Njegov nauk. Propovijedajmo Isusa djelima, a ako treba pri tom koristimo i riječi, kako je govorio naš sveti otac Franjo.Ne bojmo se buke svijeta i ne pristajmo na njegove ponude. Ne bojmo se biti ono što Bog od nas traži. Utecimo se zagovoru naše nebeske Majke i zamolimo ju svim srcem da nas svojim majčinskim zagovorom prati i pomogne nam nasljedovati Isusa jer ona će to sigurno učiniti. Uz njenu pomoć uspjet ćemo u svim našim dobrim željama i pothvatima.

 

s. Marija Puljić/frama-mostar.ba

Top