Škola za animatore “Daj mi piti!” (Iv 4,7)

dsc_4988

Proteklog vikenda, od 4. do 6. studenog, na Bogodolu  je održana naša škola animatora pod geslom : “Daj mi piti!” (Iv 4,7)

Cilj seminara bio je potaknuti  zajedništvo, suradnju, ali i ukazati na važnost uloge animatora u svakom bratstvu. Istaknuti njegove obaveze i odgovornosti te kroz predavanja i radionice naučiti više o tehnikama animiranja, ali poraditi na duhovnoj izgradnji.

Duhovni asistent naše frame, fra Antonio Šakota, održao je predavanje temeljeno na tekstu iz Ivanova Evanđelja, iz kojega je i geslo ovoga seminara, govoreći o vjernosti Bogu u svemu što činimo. Nakon predavanja, animatori su razmatrali tekst sat vremena u tišini te kasnije imali priliku postaviti pitanja i iznositi vlastita razmišljanja.

Koncem zanimljivog razgovora duhovnog asistenta i animatora uslijedile su radionice. Dobrih ideja i prijedloga bilo je napretek te će se, bez sumnje, koristiti u radu s cijelim bratstvom.

Predsjednica područnog vijeća Frame Hercegovine, Josipa Matić, održala je predavanje o ulozi i važnosti animatora u bratstvu.

Večer je završena u druženju, zabavi i molitvi.

Posljednji dan škole animatora započeo je molitvom i nastavio se razgovorom animatora i mentora. Vlastita iskustva, razmišljanja i ideje animatori su ponovno imali priliku podijeliti na plenumu kojim je završio ovaj seminar. Ostalo je još samo sve stečeno znanje i zajedništvo prenijeti na ostatak bratstva i primijeniti ga u vlastitim životima.

Hvala našem duhovnom asistentu Antoniu Šakoti, predsjednici područnog vijeća, Josipi Matić i svima onima koji omogućili održavanje ovog seminara.

Fotografije uskoro na Facebook stranici!

www.frama-mostar.ba

Top