30 godina Frame Hercegovina

WhatsApp Image 2022-06-06 at 16.20.35-min

Prošlu subotu, 28.svibnja, u Međugorju smo proslavili 30. rođendan Frame Hercegovina.
Na radost svih framaša osvanuo je lijep i sunčan dan koji je bio ispunjen predavanjima, katehezama i osvrtima na tridesetogodišnji rad Frame. Nakon ručka i pauze uslijedila su predivna svjedočanstva fra Bože Milića, fra Marka Galića i bračnog para Primorac. Osvrnuli su se na svoj put kroz Framu, OFS i Red manje braće, te vjerujem da su svojim svjedočanstvom dali odličan primjer i poticaj framašima za daljnji hod kroz Framu i život.

Poseban blagoslov je bila sveta misa s klanjanjem pred Presvetim, kojoj je prethodila molitva krunice. Vidjeti toliko mladih kako zajedno slave Boga je poseban osjećaj. Iako malo umorni od hercegovačkog sunca, uvijek nađemo snagu za veselje, pa je tako naš framaš, jedan jedini Dj Splićo uveseljavao svih 2000 framaša do kasnih sati.

 

 

Draga moja Framo Hercegovino, želim ti najsretnijih prvih 30. Hvala ti za ljubav koju daješ svakom framašu ponaosob. Hvala za svu radost što prolazi kroz tebe i dolazi od tebe. Hvala za svaku suzu, svaka nas je nečemu naučila. Hvala ti za svu mudrost uz pomoću koje izrastamo u kvalitetne mlade ljude i koja nas uči kako koračati kroz život. Hvala za sva odricanja, jer smo samo tako mogli naučiti što su prave vrijednosti života. Hvala za svakog brata i svaku sestru koju si poslao u naše živote. Hvala ti i za svakog brata fratra, oni su nam neizmjerna podrška, vječni oslonac i vjetar u leđa. I na kraju – hvala ti na jednostavnosti i jedinstvenosti. Donijela si samo dobro u naše živote i vjerujem da će tako biti i u budućnosti. Želim ti bar još 30 puta 30 u kojima ćeš nam i dalje darivati ljubav i snagu koju crpimo iz tebe. A mi ti obećajemo da ćemo se truditi to živjeti najbolje što znamo. Do iduće proslave. Jednom framaš frame Hercegovina, uvijek framaš frame Hercegovina.

Vole te tvoji framaši!

Josipa Manđeralo

Top